KAOS YARN ønsker at inspirere dig til selvforkælelse og farvemod - med god samvittighed

    

ØKOLOGI OG BÆREDYGTIGHED

KAOS YARN er spundet af bløde fibre af høj kvalitet, som sikrer at dine kreationer kan holde i mange år. 

Det er produceret af GOTS-certificeret økologiske fibre. Det er en sikkerhed for etisk forsvarlig produktion, både i forhold til dyrevelfærd og miljø - det betyder ingen mulesing af dyr og ingen SuperWash-behandling af garnet.  
Farverne følger europæiske retningerlinjer om uskadelig kemi og miljøhensyn 

Det familieejede spinderi i Peru er Fair Trade certificeret, som er en garanti for gode arbejdsforhold for medarbejderne. De arbejder derudover for at gavne forholdene for befolkningen i området og hjælpe kvinder til at starte selvstændig virksomhed. 

Tanken om økologi og bæredygtighed følges i alle aspekter af KAOS YARN. Tryksagerne er Svanemærkede, alt papir er FSC mærket, og fragtemballagen er udvalgt, så din ordre fylder mindst muligt i fragtbilen på vej til dig. 

HVAD ER MULESING?

Mulesing er et indgreb, hvor en hudfold og betragteligt område rundt om merinofårets tarmåbning skæres af. Dette indgreb sker oftest uden bedøvelse, og er derfor meget smertefuldt for fåret.

Mulesing bliver udført for at undgå at fluer lægger æg i fårets hudfolder ved tarmåbningen, og udføres typisk i Australien.

KAOS YARN Merino er produceret af uld fra Argentina, hvor der slet ikke er problemer med disse insektangreb, og der har derfor aldrig været tradition for at bruge mulesing. Som GOTS certificeret uld, er der også garanti for det.

HVORFOR IKKE SUPERWASH?

Superwash er det registrerede varemærke for en klorbehandling, som gør ulden nemmere at håndtere, både for producenter og for forbrugeren. Superwash-behandling bruges for at forbedre vaskeegenskaberne, men det er desværre en belastning for miljøet.

Superwash-behandlingen foregår ved, at man fjerner de yderste skæl fra uldfibrene med en klorbehandling, og efterfølgende bliver fibrene overtrukket med en tynd film af plastik. Der bliver udledt en del klor med spildevandet fra produktionen, som er meget forurenende for det omgivende miljø.

Nogle argumenterer for at ulden stadig har de samme egenskaber, da plastikfilmen er så tynd, at det ikke har nogen stor betydning - mens andre mener, at Superwash-ulden skal betegnes som et syntetisk materiale, og ikke længere har de samme isolerende og svedtransporterende egenskaber som ubehandlet uld.

Der er dog nye Wash behandlinger på vej, som ikke er skadeligt for miljøet.