Det er missionen for KAOS YARN at inspirere alle garnelskere med et  flot og luksuriøst, håndfarvet garn og lækkert strikdesign!
Garnet skal være bæredygtigt og i højeste kvalitet, og det skal ikke mindst være blødt!


    

BÆREDYGTIGHED

KAOS YARN farves udelukkende på bæredygtigt garn. Ulden kommer fra dyr, der har de bedste betingelser, og vejen fra uld til garn belaster ikke miljøet unødigt. Bæredygtighed hos KAOS YARN betyder også, at intet af garnet er superwash-behandlet og der farves med omtanke for miljøet.

HVORFOR IKKE SUPERWASH?

Superwash er det registrerede varemærke for en klorbehandling, som gør ulden nemmere at håndtere, både for producenter og for forbrugeren. Superwash-behandling bruges for at forbedre vaskeegenskaberne, men det er desværre en belastning for miljøet.

Superwash-behandlingen foregår ved, at man fjerner de yderste skæl fra uldfibrene med en klorbehandling, og efterfølgende bliver fibrene overtrukket med en tynd film af plastik. Der bliver udledt en del klor med spildevandet fra produktionen, som er meget forurenende for det omgivende miljø.

Nogle argumenterer for at ulden stadig har de samme egenskaber, da plastikfilmen er så tynd, at det ikke har nogen stor betydning - mens andre mener, at Superwash-ulden skal betegnes som et syntetisk materiale, og ikke længere har de samme isolerende og svedtransporterende egenskaber som ubehandlet uld.

HVAD ER MULESING?

Mulesing er et indgreb, hvor en hudfold og betragteligt område rundt om merinofårets tarmåbning skæres af. Dette indgreb sker oftest uden bedøvelse, og er derfor meget smertefuldt for fåret.

Mulesing bliver udført for at undgå at fluer lægger æg i fårets hudfolder ved tarmåbningen, men der findes mere humane måde at undgå disse flueangreb, bl. a. med anderledes kost og avlsprogramer, der giver får med færre hudfolder.

Merinoulden fra KAOS YARN er fra NewMerino®, som er certificeret bæredygtigt og garanteret mulesingfri.

Alpacaulden i KAOS YARN kommer fra netværket Pacomarca, som sikrer dyr, mennesker og miljø gode bæredygtige forhold

Mohairfibrene i KAOS YARN kommer kommer fra Sustainable Mohair SA, som sørger for retningslinjer, der sikrer en bæredygtig produktion.

FARVNING

KAOS YARN er farvet med syrefarver, som har sit navn fra farveprocessen, hvor man er sænker PH-værdien, for at få farverne til at binde til garnet. Det gøres ved at tilsætte lidt alm. husholdningseddike eller citronsyre, som man også bruger i madlavning eller til afkalkning af kaffemaskiner.

Til farvning af KAOS YARN bruges citronsyre, da det er lugtfrit. I farveprocessen fokuseres der på at minimere farve-, vand- og elforbruget. Vandet genbruges flere gange til det er frit for restfarve, og garnet tørres  i det fri.

Responsive image