FARVER- en lille intro

Posted By: Pia Bojer Larsen In: FARVER Kommentar: 0 favorite Hit: 968

BLOG%202%20FARVER.jpg

Alle farver har et positivt budskab!

At bruge strik som vej til at turde de farver, der kalder på én, er en blid tilgang at tage en farve til sig. Man har mange timer sammen med garnet på pindene, så man rigtig kan nå at strikke sig varm på farven, før man skal tage den på kroppen. Det kan være svært at have den helt samme modighed med et stykke tøj i en butik, hvor man på ret kort tid skal finde ud af om det er noget, man vil kaste sig ud i.


For at kunne bruge farverne som værktøj skal vi have en større forståelse for, hvad de kan betyde for os. Jeg vil i kommende blogposts dykke ned i farverne i min palette én efter én, men inden da, synes jeg, det er vigtigt at sætte ord på, hvad jeg tager udgangspunkt i, når jeg skriver. 


Viden om farver
Farver er for mig ikke kun et værktøj til at gøre mig selv glad, men også et sjovt input til at blive klogere på mig selvm ligesom det kan være sjovt at kigge i sit horoskop, og se hvad dagen bringer. Jeg bruger stemningerne, farverne giver, til at bliv bedre til at prøve farver af, jeg normalt ikke bruger. På samme måde synes jeg, du skal bruge det der giver mening for dig og lad dig underholde af resten.  

Der er mange tilgange til farvetolkning. Der er lavet  videnskabelige forsøg med målbare påvirkningerne af mennesker og dyr ved forskellige farver af lys. Der er også psykologiske erfaringer med brugen af farver, både som et redskab til at hjælpe patologiske tilstande, men også som virkemidler i markedsføring og branding. Kulturelle og historiske påvirkninger spiller også ind i vores farveforståelse og kan have givet os et negativt syn på visse farver. 

Min tilgang til betydningen af farverne er en sammenfatning af det hele. Jeg forsøger at formidle, hvad jeg tror er en universel og intuitiv opfattelse af farverne, uden for meget skelen til negative kulturelle påvirkninger, som små børns umiddelbare reaktioner på farver, før de har fået indsigt i, hvad vi kulturelt mener om dem. Dernæst har jeg dykket ned i hvad farvepsykologien mener, farverne fortæller om personligheden. Der er ingen regler her, kun endnu en sjov måde at gå på opdagelse i sig selv.


Rigtige og forkerte farver?
Alle farver har en positiv betydning, og alle nuancer og valører bringer en kvalitet til en farve. Jeg tror du har helt bestemt smag i farver, hvis du endt i bunden af dette skriv, og kender garanteret til at en lille nuanceforskel i en farve, kan afgøre om den er hot hot hot eller no go!

Selv om jeg har et sammensat repertoire af både sprælske og naturlige farver, så er KAOS YARN mest kendt for at være sprælsk. Derfor er det vigtigt for mig at understrege, at mit budskab på ingen måde handler om være farvesmagsdommer eller at formidle et facit.

Naturlige farvetoner er min optik ikke kedelige, min egen “go-to” farve er grå, den gør mig tryg. Jeg tror, vi alle har behov for at føle os trygge i det tøj, vi tager på.

De kraftige farver er dog et rigtig godt værktøj, når vi skal udforske farve, da de er ekstremer, og derfor reagerer vi stærkere på dem. De stærke farver kan også dog nemt blive overstimulerende, og de naturlige farver som grå, hvid, okker, brun og beige kan “holde dem lidt i skak”, så der opstår en balance. Pasteller er lidt lettere tilgængelige, da de ikke er overstimulerende i samme grad, som de kraftige farver, og fungerer dermed som en “safe zone” på vej på farveopdagelse.

Vi skal bruge alle udgaver af farver for at skabe et harmonisk farvebillede. Det eneste facit er det, der synes rigtigt for dig.

____

Tak fordi I hopper med på rejsen, jeg håber det sætter refleksioner i gang, om der måske kunne lægge noget dybere til grund for jeres valg af farver, som kan gøre jer klogere på jer selv.

Hvis du gerne vil holde dig opdateret om disse opslag, så tilmeld dig evt. mit nyhedsbrev, hvor jeg sender samme indhold ud. Nyhedsbrevet kommer ikke ofte, holder fokus på farver og designs og er ikke hyppige mails med salgindhold - blot en service, så du kan få dit indhold, som du foretrækker. Du kan afmelde dig når som helst.

De bedste hilsner,
Pia

Comments

No comment at this time!

Leave your comment

søndag mandag tirsdag onsdag torsdag fredag lørdag Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September October November December